Отта пісірілген тағамнан дәмді не болуы мүмкін! Отта кез келген нәрсені,тіпті пирогтар мен құймақтарды да пісіруге болады, бәрі дала аспазының өнеріне байланысты. Бұл процесті жеңілдету үшін біздің интернет-дүкеннен көруге болатын көптеген қызықты құрылғылар бар. Және қауіпсіздік техникасы туралы ұмытпаңыз.
От жағу кезінде қажетті өртке қарсы іс-шараларды сақтау қажет. Қылқан жапырақты орманда үлкен от жағуға болмайды, өйткені жоғары көтерілген ұшқындар оттың үстінде ілулі тұрған бұтақтарда инелердің жануын тудыруы мүмкін және ең қауіпті өрттің пайда болуына себеп болуы мүмкін. От, тіпті кішкентай болса да, ағаштарға немесе бұталарға жақын жерде, шамалы желдің өзінде орманда нағыз өрт қаупін тудырады. Сондықтан отты жапырақты ағаштардан 10 м және қылқан жапырақты ағаштардан 15 м қашықтықта жағу керек.
Піскен нандары бар егістіктер, сондай-ақ күн сәулесінде кеуіп қалған шөптері бар құрғақ дала әсіресе өртке қарсы қауіпті. Өрт жоғары жылдамдықпен таралатын құрғақ шөптері, құрғақ қамысы, қамысы, мүгі бар учаскелерде, сондай-ақ тез тұтанатын ағаш жоңқаларының, бұтақтарының және т.б. қалдықтары бар ағаш кесілген жерлерде шымтезектерді өрт ошағынан алып тастау және оның айналасынан 3-5 м қашықтықта алып тастау қажет. құлаған ұшқындардан тұтануы мүмкін кез келген нәрсе.
Тоқтаған жерінен шығып, отты сумен толтырады, отты шыммен жабады. Табиғатқа мұндай ұқыпты қарау көптеген туристік топтар үшін көптеген жылдар бойы бірдей әдемі жерлерді пайдалануға мүмкіндік береді.